Ken uzelve. Op u komt het aan. Werken aan de ruwe steen, bouwen aan de tempel der volmaaktheid. Zoeken naar wat verbindt, wegnemen wat verdeelt

Vrijmetselarij is een methode om mensen te stimuleren bewust denkend in het leven te staan. Dat doel is niet uniek, maar de methode is dat wel. Er wordt gebruik gemaakt van symbolen en rituelen. Daarbij worden dingen doorgegeven die niet zomaar in woorden te vatten zijn. In de praktijk betekent dit dat Vrijmetselaren proberen zichzelf als mens te verbeteren en een bijdrage te leveren aan een betere samenleving.

Bouwsymboliek

In de Vrijmetselarij neemt de bouwsymboliek, erfenis van de ambachtelijke loges uit de middeleeuwen, een zeer belangrijke plaats in. De vrijmetselaar bouwt aan de symbolische tempel der mensheid, aan een betere wereld waarin hij zichzelf ziet als bouwsteen. Een geliefde uitdrukking is dat de mens een ruwe steen is die moet worden bewerkt tot een bruikbare steen die kan worden ingepast in een te vervolmaken bouwwerk van levende stenen.

U kunt nu contact opnemen met Loge De Drie Lichten om kennis te maken

Graag vertellen wij u in een kennismakingsgesprek meer over het karakter en de werkwijze van Loge De Drie Lichten in Rotterdam. U vindt de gegevens van de contactpersonen op de pagina Contact.